duminică, 22 martie 2009

Mediu protejat, viitor asigurat!


Protejarea mediului înconjurător este o temă de actualitate, dar din păcate prea puţini încă, se implică în păstrarea unui mediu curat.
De aceea, membrii asociaţiei au iniţiat proiectul Mediu protejat, viitor asigurat! derulat prin programul Tineret în Acţiune şi finanţat de Comisia Europeană.

Considerăm că mai ales tinerii din mediul rural nu sunt suficient informaţi şi că din păcate, proiectele de mediu au de cele mai multe ori drept grup-ţintă doar elevi din mediul urban.
Obiectivele principale sunt transmiterea si însuşirea de către tineri a unor comportamente adecvate faţă de mediu , implicarea tinerilor în activităţi ecologice , dezvoltarea spiritului civic si creşterea interesului tinerilor pentru activităţile de voluntariat.

Prin activităţile pe care intenţionăm să le derulăm, sperăm să promovăm în acelaşi timp conceptul de voluntariat, să facem posibilă interacţiunea unor tineri din comunităţi diferite, să-i facem să conştientizeze faptul că problemele cu care se confruntă comunităţile lor, inclusiv cele de mediu, pot fi rezolvate prin colaborare şi lucru în echipă.
Lansarea proiectului a avut loc pe 28 februarie 2009 în amfiteatrul Muzeului Judeţean Argeş, când elevi şi profesori de la şcolile din comunele Brăduleţ, Mălureni, Negraşi, precum şi de la Şcoala nr. 18 din Piteşti, alături de reprezentanţi ai unor ong-uri din judeţul Argeş, au fost informaţi asupra obiectivelor şi activităţilor proiectului.

Pe 14 martie 2009, la şcoala cu cls.I-VIII Petre Tudose Bădiceni din comuna Mălureni, s-au distribuit elevilor de la şcolile participante arbuşti ornamentali, pomi fructiferi, flori şi seminţe astfel încât elevii să realizeze grădini în jurul şcolilor, pe care să le îngrijească , ceea ce va contribui credem noi, la creşterea interesului lor pentru mediu. Activităţile practice, mult mai agreate de copii, au început încă de atunci!
Pe viitor vom oferi mai multe detalii asupra proiectului nostru. Până atunci o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu